Handelen in crypto currency

Handelen betekent in de regel meestal investeren in een financieel instrument en dat instrument vervolgens tegen een hogere prijs verkopen. Vóór de komst van cryptocurrencies waren uw beleggingsopties beperkt tot traditionele activa zoals aandelen, obligaties, grondstoffen en derivaten. Het mooie van handelen is echter dat, ongeacht in welke markt u handelt, de basisregels en patronen hetzelfde zijn. Dat komt omdat handel in wezen een diep menselijke activiteit is (bots maken er tegenwoordig een groot deel van uit, maar zelfs ze worden door mensen geprogrammeerd), wat betekent dat het voornamelijk wordt beheerst door menselijke emoties.

Het grote verschil tussen daghandel in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ether versus andere markten ligt in toegankelijkheid. Terwijl je voor de toegang tot traditionele markten meestal de hulp van een makelaar of een instelling nodig hebt, is het online handelen in cryptocurrencies gemakkelijk voor iedereen met een basiskennis van hoe computers werken. Aan de andere kant hebben traditionele markten de neiging om meer checks and balances te hebben – uw geld kan geheel of gedeeltelijk worden gegarandeerd door een derde partij, de markten die u verhandelt zijn aanzienlijk transparanter en de risico’s van oplichting komen minder vaak voor. Maar het winstpotentieel is ook veel groter in de cryptosfeer. Alleen al in 2017 zorgden meerdere crypto-activa voor duizelingwekkende rendementen, soms verdubbeld of zelfs verdrievoudigd in waarde in de loop van een paar weken. Dit maakt crypto de ideale markt voor iedereen met een hoge risicobereidheid. Zelfs als u in het begin weinig geld tot uw beschikking heeft, kunt u waanzinnige winsten genereren zolang u de mogelijke valkuilen begrijpt. 

Soorten handel

1. Daghandel

Waarschijnlijk de meest gebruikelijke vorm van handelen op traditionele markten, is daghandel het kopen en verkopen van activa binnen één dag, zonder dat er ‘s nachts posities worden aangehouden. De voordelen zijn hier duidelijk: geen slaap verliezen door risicovolle transacties, minder kans om te worden beïnvloed door een black swan-evenement en de mogelijkheid om al uw transacties af te handelen tijdens werkuren, waardoor er voldoende tijd overblijft voor rust en ontspanning. Het nadeel is dat je dag in dag uit op jacht moet naar goede set-ups en dat je grote bewegingen of grotere veranderingen in het tijdsbestek heel goed kunt missen. Ga hier om de koers van diverse crypto na te gaan zoals ethereumkoers en bitcoinkoers.

Daghandel in cryptocurrencies is mogelijk dankzij de karakteristieke wilde schommelingen van de markt en het gebruik van hefboomwerking om uw winst te maximaliseren is gemeengoed. Maar er is veel discipline en kennis voor nodig om de markt precies goed te timen, en misschien merk je dat je door het probleem te forceren uiteindelijk het bos voor de bomen mist.

2. Swing trading

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij swing trading allemaal om het vangen van de schommelingen in prijs. Dit gebeurt meestal op een groter tijdsbestek (meestal meerdere dagen tot een week). Iedereen die ooit naar een grafiek heeft gekeken, weet dat prijzen de neiging hebben om in golven te bewegen. Aan het begin van zo’n golf komen, vereist grote precisie, maar het resulteert vaak in uitstekende risico-op-beloningsverhoudingen. Het beste van swingtrading is dat het u de kans biedt om goede winsten te behalen zonder dat u op elke transactie hoeft te passen.